Lampen en verlichting: LED downlight


Led downlight dient tegenwoordig als basis voor een goed verlichtingsplan. Het hoofddoel van led downlight is om functioneel omgevingslicht te bieden in de volledige woning. Het is absoluut noodzakelijk om de juiste led downlights te gebruiken, die niet alleen goed maar ook betrouwbaar en duurzaam zijn.


Wat moet je weten voor je led downlights koopt?

Helderheidsniveau - Het helderheidsniveau is het eerste dat je moet bekijken. De helderheid van een downlight wordt gemeten in lumen en niet in wattage. Lumen en wattage zijn in veel opzichten gerelateerd, maar ze meten niet hetzelfde. Lumen is de maat voor de lichtweergave van een lichtbron. Dat betekent, hoe hoger de nominale lumen, hoe helderder het licht. Wattage daarentegen meet hoeveel energie verbruikt wordt om een hoeveelheid licht te produceren. Dit betekent niet dat we altijd led downlights moeten kiezen met de hoogste lumen. De juiste helderheid moet bepaald worden op basis van de kenmerken van elke kamer, zoals de grootte en de hoogte.

De kleurtemperatuur van led downlight - Kleurtemperatuur verwijst naar de kleureigenschappen van licht, meestal warm (geelachtig) of koel (blauwachtig). Kleurtemperatuur wordt gemeten in Kelvin. Lampen met lagere Kelvin-getallen produceren warm wit licht, terwijl die met hogere Kelvin-getallen koel wit licht produceren. Kleurtemperatuur heeft een sterke invloed op de sfeer in jouw huis. Recent onderzoek toont ook een sterke correlatie tussen de kleurtemperatuur en onze slaappatronen. De algemene consensus is dat warm wit licht meer rustgevend is voor de ogen en minder effect heeft op de productie van melatonine, het slaaphormoon, dan koel wit licht. Koel wit verbetert onze concentratieniveaus door ons melatonineproductie te halveren in vergelijking met warm wit.

De stralingshoek van led downlight - De stralingshoek verwijst eenvoudigweg naar de verspreiding van licht van de lichtbron. Downlights met een brede stralingshoek creëren een breder, zachter licht dat geschikt is voor algemene omgevingsverlichting. Aan de andere kant produceren downlights met een smalle bundelhoek een scherp, geconcentreerd licht dat ideaal is voor spots. Bij een smalle bundelhoek spreekt men over een hoek van minder dan 60 graden. Je kunt dus best downlights met een brede stralingshoek kiezen voor algemene verlichting en een smalle stralingshoek voor spotverlichting.

Dimbaar of niet-dimbaar - Led downlights kunnen zowel dimbaar als niet-dimbaar zijn. De dimfunctie is erg handig wanneer de omringende verlichting een sterk effect heeft op onze entertainment- of ontspanningservaring. De dimmer geef je de flexibiliteit om de downlight op maximale capaciteit te laten draaien wanneer je duidelijk moet zien en te verminderen als je moet ontspannen.

Veilig en milieuvriendelijk - Led downlight is perfect geschikt voor montage in jouw plafond. Doordat ledlampen geen warmte genereren, veroorzaken ze geen brandgevaar voor het hout of de isolatie. Ledlampen besparen ook heel wat energie. Het komt neer op ongeveer 90% minder verbruik van energie, iets wat je zeker ook zal merken in jouw budget. Minder verbruik van energie betekent ook minder belasting voor het milieu.

Kijk op LED-Power.nl voor led downlight.

Over ons

Tonnie's elektronica en apparatuur blog

Mijn naam is Tonnie en welkom op mijn blog over witgoed. Na mijn studie als winkelmedewerker ben ik begonnen met werken in een witgoedzaak in 2008. In de jaren die volgde heb ik mijn opgewerkt en omgeschoold tot manager. Sinds drie jaar werk ik nu parttime als manager in dezelfde witgoedzaak. Ik doe mijn werk met veel plezier en kan wel zeggen dat ik een specialist ben op het gebied van witgoed. Op deze blog schrijf ik dan ook met veel plezier over dit thema en geef ik mijn aanbevelingen voor apparatuur. Ik test elektronische producten uit en geef mijn eerlijke review. Wees welkom en leer meer op deze elektronicablog.

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

30 november 2017
Led downlight dient tegenwoordig als basis voor een goed verlichtingsplan. Het hoofddoel van led downlight is om functioneel omgevingslicht te bieden